هفتمین کمیسیون کشاورزی آب و محیط‌زیست اتاق تبریز در دانشگاه مراغه برگزار شد

  • 30 Nov 2023
  • کد خبر: 581340
  • 5937
هفتمین کمیسیون کشاورزی آب و محیط‌زیست اتاق تبریز در دانشگاه مراغه برگزار شد

صبح امروز، پنجشنبه ۹ آذرماه، جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز، باعنوان لزوم مدیریت منابع آبی در بخش کشاورزی برای احیای دریاچه ارومیه و تأمین امنیت غذایی باحضور رئیس دانشگاه مراغه، مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی، مشاور فرماندار کلانشهر تبریز، رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، مسئول بسیج تجار اتاق تبریز؛ به میزبانی دانشگاه مراغه برگزار شد.

رئیس دانشگاه مراغه:

رسالت دانشگاه مراغه تربیت دانشجویان آماده و‌ ورود آنها به بازار کار است

دکتر زادشکویان، رئیس دانشگاه مراغه، در این جلسه ضمن تشکر و قدردانی از حضور رئیس و اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز و اساتید دانشگاه مراغه، به معرفی دانشگاه مراغه، اهمیت احیای دریاچه ارومیه و ارائه طرح‌ در خصوص مسئله امنیت غذایی و همچنین اعلام آمادگی کامل دانشگاه مراغه در زمینه ارائه طرح‌ها و راهکارهای علمی و تخصصی در این حوزه‌ها پرداخت و گفت: تلاش ما در دانشگاه در راستای مهارت‌آموزی و کارآفرینی است.

وی پس از معرفی پتانسیل‌های علمی دانشگاه مراغه و حضور نخبگان علمی در حوزه‌های مختلف علمی، به سخنرانی در راستای کاهش مصرف آب، ضمن حفظ امنیت غذایی که از جمله محور های اصلی این نشست بود پرداخت و گفت: دانشگاه مراغه طی یک‌ سال و نیم گذشته در خصوص مسئله امنیت غذایی ورود کرده است و طرح‌های کلانی در رابطه با توسعه روستاها در حال انجام است.

رئیس دانشگاه مراغه با اشاره بر اینکه دانشگاه مراغه یکی از پیشکسوتان حوزه کشاورزی است، افزود: دانشکده کشاورزی مراغه دارای ۳۸ عضو هیئت علمی، ۶ آزمایشگاه علمی و ۱۰ آزمایشگاه پژوهشی است. همچنین فعالیت پلی‌کلینیک کشاورزی و گلخانه‌های آموزشی و تحقیقاتی در دانشگاه مراغه به همت دانشگاهیان در حال انجام است.

معاون اداری‌ و مالی دانشگاه مراغه:برای اولین بار در کشور، تأمین خوراک تخمیری برای تغذیه دام در دانشگاه مراغه انجام شده‌است

دکتر اکبر تقی‌زاده، معاون اداری و مالی دانشگاه مراغه، گفت: تامین خوراک تخمیری برای تغذیه دام برای اولین بار در سطح کشور در این دانشگاه انجام گرفته که علاوه بر کاهش هزینه های تولید خوراک دام، کاهش هزینه درمان دام، به واسطه تغذیه مناسب و قطع وابستگی به نهاده‌های وارداتی و جلوگیری از خروج ارز در کشور، به دلیل دارای ارزش غذایی بسیار بالا، بهترین گزینه برای جایگزینی نهاده‌های دامی است.

وی یکی دیگر از مزایای این محصول را کاهش مصرف آب برای تولید خوراک دام دانسته، کاهش مصرف آب این محصول را یک راهکار برای احیای دریاچه ارومیه معرفی کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز:دانشگاه مراغه به‌عنوان یکی از باسابقه‌ترین و فعال‌ترین دانشگاه‌ها در زمینه کشاورزی است

بشیر جعفری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز؛ در این جلسه به تشریح سه محور اصلی این نشست تحت عناوین احیاء و نجات دریاچه ارومیه، بحث امنیت غذایی و توسعه پایدار روستای در استان پرداخت و گفت: تاکنون ۱۳ طرح در راستای احیای دریاچه ارومیه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است که از آن جمله می‌توان به ایجاد کمربند سبز در حاشیه دریاچه ارومیه اشاره کرد. وی موضوع امنیت غذایی را یکی از موضوعات مهم مورد توجه کمیسیون معرفی کرد.

حسین کوهستانی، نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه با تأکید بر نقش شهرستان مراغه به عنوان اولین شهرستان کشور در آغاز اصلاحات ارزی کشور، تمرکز بر پیگیری اجرایی‌شدن طرح‌ها را از مهمترین وظایف این کمسیون شمرد.

همچنین محمد امین حجازی؛ رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی، قرارگیری شهرستان مراغه در حاشیه دریاچه ارومیه و شناخته‌شدن آن به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی و محصولات باغی استان را حائز اهمیت شمرد و گفت: شهرستان مراغه با تولید محصولات کشاورزی و باغبانی، نقش مهمی در امنیت غذایی کشور و استان دارد. وی افزود: این شهرستان مستقیما با تبعات خشک‌شدن دریاچه ارومیه درگیر است و به همین دلیل ضرورت تعریف اشتغال جایگزین و محصولات کم‌آب‌بر اهمیت بسزایی دارد.

در این جلسه اساتید دانشگاه مراغه در خصوص چهار حوزه سند ملی تحول غذایی، یعنی فراهم غذا، دسترسی غذا، مصرف و سلامت غذا، و ثبات و پایداری غذا به ارائه پیشنهادات و راهکارها، به صورت طرح‌های علمی و اجرایی پرداختند.

در حوزه فراهمی غذا، طرح‌های: ساخت دستگاه بسته بندی سیلاژ علوفه‌ای و کاهش مصرف آب در کشاورزی از طریق گلخانه­‌های طبقاتی توسط دکتر عزت الله اسفندیاری؛ طرح تولید خوراک تخمیری جایگزین جهت استفاده از ضایعات کشاورزی و افزایش بازدهی خوراک توسط دکتر تقی‌زاده و طرح انتقال دانش فنی به کشاورزان در راستای امنیت غذایی توسط دکتر ابدی ارائه شد.

دکتر چابک پور و دکتر موسوی فر و دیگر اساتید و حضار نیز طرح ها و راهکارهای تخصصی خود را مطرح نمودند.

در حوزه ثبات و پایداری غذا، دکتر حمزه‌پور به مطالعات مربوط به پایدارسازی کانون‌های گرد و غبار در حوزه دریاچه ارومیه جهت کاهش اثرات سوء خشکی دریاچه، دکتر صادق فام در زمینه ارزیابی پتانسیل کشت گیاهان دارویی از منظر اقلیمی در حوزه دریاچه ارومیه و دکتر آقاجانلو در خصوص طرح بازچرخانی آب‌های سطحی و تاثیر آن در کاهش مصرف آب در مصارف خانگی، مطالب و طرح‌های خود را ارائه کردند.

در حوزه مصرف و سلامت غذا، طرح‌هایی همچون، غنی سازی محصولات استراتژیک مانند گندم با ید، سلنیم، روی‌ و... و تولید ریز جلبک‌ها توسط ه‍یئت علمی دانشگاه مراغه مطرح شد.

در پایان این نشست میهمانان و هیئت همراه از جشنواره پژوهشی شهر دانشگاهی ( نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مراغه ) به میزبانی دانشگاه مراغه بازدید کردند.


اشتراک گذاری

خبر‌های مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.