قرارداد اصلاح باغات درجه سه مراغه در نمایشگاه کشاورزی و صنایع غذایی رینوتکس امضا شد - دانشگاه مراغه
قرارداد اصلاح باغات درجه سه مراغه در نمایشگاه کشاورزی و صنایع غذایی رینوتکس امضا شد
- 25 Dec 2024
- کد خبر: 1577937
- 498
قرارداد اصلاح باغات درجه سه مراغه شامل حذف نهالهای پرآببر و کمبازده و جایگزین کردن نهالهای کمآببر و پربازده، در حاشیه نمایشگاه فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی رینوتکس ۲۰۲۴ دانشگاه مراغه که در حال برگزاری است، امضا شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان روز چهارشنبه به جزئیات این قرارداد اشاره، و بیان کرد: مدت اجرای این طرح از امروز، پنجم دیماه به مدت هفت ماه است.
به گفته «هادی خرسندی» باغدارانی که در این مدت متقاضی نهال کمآببر باشند، نهال مورد نیاز در اختیارشان قرار میگیرد و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان هم بر ورند اصلاح باغات نظارت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه منطقه مراغه خشک و کمآب است، اضافه کرد: بخش کشاورزی این منطقه باید در مصرف آب نهایت دقت را داشته باشد و آن را با وسواس استفاده کند.
مدیر جهاد کشاورزی مراغه نسبت به استفاده از ارقام کمآببر در باغات این شهرستان تاکید کرد و افزود: افزایش بهرهوری آب در این منطقه ضامن افزایش تولید محصولات کشاورزی است.
به گفته «خرسندی» استفاده از نهالهای کمآببر و پربازده میتواند تأثیر مثبت زیادی در بهرهوری باغات داشته باشد و ضمن کاهش مصرف آب و افزایش تولید، مقاومتپذیری در برابر خشکی را افزایش دهد.
وی ادامه داد: بسیاری از نهالهای کمآببر، به ویژه آنهایی که به شرایط آب و هوایی سخت عادت دارند، ممکن است در برابر خشکی و تنشهای محیطی مقاومتر باشند و این موضوع باعث میشود که باغداران در صورت بروز کمبود آب، با خسارت کمتری مواجه شوند.
وی افزود: همچنین با کاهش مصرف آب و افزایش محصول، هزینههای تولید نیز کاهش مییابد و این امر به افزایش سودآوری باغداران کمک میکند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی مراغه، با استفاده از نهالهای کمآببر و پربازده، میتوان باغات را به شیوهای پایدار مدیریت کرد که به حفظ منابع طبیعی نیز کمک میکند.
وی همچنین با بیان اینکه نهالهای پربازده ممکن است تنوع بیشتری از محصولات را فراهم کنند، اظهار کرد: این امر نیز میتواند پاسخگوی نیاز بازار باشد.
گفتنی است نمایشگاه تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی ۴۰ غرفه دارد.
این نمایشگاه از زیربخشهای دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی یا «رینوتکس ۲۰۲۴» است که سوم دیماه در دانشگاه مراغه آغاز به کار کرد.
دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در هشت حوزه فناوری و به میزبانی مراکز دانشگاهی آذربایجانشرقی برگزار میشود و بخش تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی آن به دانشگاه مراغه سپرده شده است.
این نمایشگاه تخصصی از سوم تا ششم دیماه در محل دانشگاه مراغه دایر بوده و از ساعت ۱۰ تا ۱۸ برای بازدید عموم مردم و دانشگاهیان مهیاست.