طرح جامع فرهنگ عمومی مراغه تدوین و تصویب شد - دانشگاه مراغه
طرح جامع فرهنگ عمومی مراغه تدوین و تصویب شد
- 06 Jan 2025
- کد خبر: 1597085
- 757
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه به نقل از ایرنا، نماینده مردم آذربایجانشرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه روز شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان بیان کرد: تدوین این طرح بر اساس اسناد بالادستی همچون قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه، آییننامه شورای فرهنگ عمومی و بیانیه گام دوم انقلاب قابل قدردانی است.
آیتالله محمدتقی پورمحمدی افزود: در تدوین آن از اسناد بالادستی دیگری چون «نقشه مهندسی فرهنگی کشور»، «سند الگوی پایه اسلامی – ایرانی پیشرفت»، «سند اسلامی شدن دانشگاهها»، «سند جامع سلامت و سیاستهای ابلاغی سلامت»، «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش»، «سند جامع روابط علمی بینالمللی جمهوری اسلامی ایران» و «مصوبههای شورای عالی انقالب فرهنگی» نیز استفاده شده است.
وی با بیان اینکه این طرح از محل اعتبارات دانشگاه مراغه در حال تدوین است، اضافه کرد: طرح باید در شورای فرهنگی دانشگاه نیز بررسی و تصویب شود تا هرگونه تغییر مدیریتی در دانشگاه موجب توقف اجرای آن نشود.
امام جمعه مراغه همچنین به گستردگی طرح جامع فرهنگی این شهرستان اشاره، و بیان کرد: اجرای این طرح باید به تدریج و بر اساس اولویتبندی در دستور کار قرار گیرد.
طرح جامع فرهنگ عمومی مراغه با چه روشی تدوین شد؟
رییس دانشگاه مراغه نیز روش تدوین طرح جامع فرهنگ عمومی شهرستان مراغه را تشریح کرد و گفت: در گام نخست جلسه گفتمان تشکیل شد و اعضای شورای راهبردی جامع فرهنگی معرفی شدند.
«محمد زادشکویان» افزود: در گام دوم، اسناد بالادستی و راهبردهای ملی برای تدوین این طرح مشخص، و در گام بعدی هم ارزشهای فرهنگ عمومی شهرستان مبتنی بر الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت تدوین شد.
وی با بیان اینکه شورای راهبردی فرهنگی شهرستان، پیشنویس چشمانداز فرهنگی را مطابق با نقشه مهندسی فرهنگی کشور تهیه کرد، افزود: بیانیه ماموریت، «SWOT»، موضوعات راهبردی حیاتی و گزینههای راهبردی در گامهای پنجم تا هشتم تعیین شد.
به گفته وی در گام نهم اهداف کلان و اختصاصی مبتنی بر نقشه مهندسی فرهنگی کشور تدوین، و «برنامه عملیاتی» و «شاخصها» نیز در گامهای دهم و یازدهم مشخص شد.
رییس دانشگاه مراغه ارزیابی راهبردها و سنجش برنامهها را آخرین گام از این طرح دانست و افزود: موفقیت در اجرای این طرح پژوهشی در گرو اولویت دادن به آن است.
«زادشکویان» این را هم بیان کرد: موضوعات پیشنهادی این طرح دارای ۲۴ مولفه است که از جمله آنها میتوان فرهنگ دینی و قرآنی، فرهنگ سایبری و فضای مجازی، فرهنگ سلامت و تندرستی، فرهنگ زیست محیطی، ازدواج و جوانی جمعیت و غیره اشاره کرد.
به گفته وی این طرح تحقیقاتی در صورت تصویب، در قالب هفت کمیته از جمله «فرهنگی - سیاسی»، «فرهنگی - اجتماعی» «فرهنگی - دینی»، «فرهنگی - آموزشی»، «فرهنگی - هنری» و «فرهنگی - علمی» به مرحله اجرا گذاشته میشود.
وی با بیان اینکه دانشگاه مراغه هزینههای اجرای این طرح را بر عهده گرفته است، بیان کرد: تصمیمهای شورای راهبردی زیر نظر امام جمعه اتخاذ میشود و امیدواریم دیگر نهادهای فرهنگی از جمله شهرداری هم در اجرای آن مشارکت داشته باشد.
آسیبهای فرهنگی علتیابی شود
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز گفت: در طرح جامع فرهنگی مراغه باید روی احصای علل وقوع آسیبهای فرهنگی تمرکز شود و تلاش در جهت شناسایی و رفع معلولها، هدر رفت هزینه و زمان را در پی دارد.
«امین امینیان» افزود: همچنین اولویت دادن به این آسیبها و رفع تدریجی آنها میتواند مشکلات فرهنگی را یکی پس از دیگری رفع کند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه فرهنگ زیربنای دیگر بخشها از جمله حوزه اقتصادی است، تشکیل کمیتههای تخصصی برای رفع مشکلات فرهنگی شهرستان میتواند در ابعاد مختلف بسیار راهگشا باشد.
شهردار مراغه نیز در این آیین بیان کرد: مهمترین موضوع در تدوین و اجرای طرح جامع فرهنگی مراغه تامین اعتبار است و به نظر میرسد کمیتهها هم باید تک به تک فعال شود.
«شهرام مروتی» با بیان اینکه مباحث اقتصادی روی دیگر حوزهها نیز اثرگذار است، پیشنهاد داد تا کمیته کارآفرینی و اشتغال در اولویت فعال شود زیرا به گفته وی، فرهنگ کارآفرینی در این شهرستان جا افتاده نیست.
طرح جامع فرهنگی مراغه با ابتکار و پیشنهاد رییس دانشگاه مراغه در حال تدوین است و اجرای آن به معنی به کارگیری یافتههای پژوهشی در سطح جامعه است و به عنوان یک اقدام علمی - جهادی، افق دید آیتالله پورمحمدی به عنوان رییس شورای فرهنگ عمومی این شهرستان را به خوبی نشان میدهد.
شایان ذکر است حدود یک ماه پیش، شورای فرهنگ عمومی شهرستان مراغه به ریاست امام جمعه و با حضور فرماندار اعضای شورای تامین و ادارات و نهادهای عضو در دانشگاه مراغه برگزار شده بود.