گزارش برگزاری سلسله برنامه‌های تبیین دستاوردهای نظام اسلامی در دانشگاه مراغه

  • 19 Feb 2025
  • کد خبر: 1715603
  • 290

سلسله برنامه‌های تبیینی و بیان دستاوردهای نظام اسلامی با عنوان «افق روشن» به میزبانی دانشکده‌‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک، علوم پایه و کشاورزی، بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر طی 5 جلسه با حضور دانشگاهیان در مسجد امام صادق (ع) برگزار شد.

گزارش برگزاری سلسله برنامه‌های تبیین دستاوردهای نظام اسلامی در دانشگاه مراغه

برگزاری جلسه تبیین دستاوردهای نظام اسلامی به میزبانی دانشکده علوم انسانی 

اولین جلسه از سلسله برنامه‌های تبیینی و بیان دستاوردهای نظام اسلامی با عنوان «افق روشن» به میزبانی دانشکده‌ی علوم انسانی روز سه شنبه ۲۳بهمن ماه، با سخنرانی دکتر ناهید صفری و دکتر هوشنگ سرور از دانشکده علوم انسانی و به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه با شعار «تقویت هویت ملی و حس وطن دوستی» برگزار شد.
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، دکتر صفری عضو هیئت علمی گروه آموزشی حقوق دانشگاه مراغه، دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه حقوقی را با عنوان «تقنین» به معنی نقش مردم در حکمرانی جمهوری‌اسلامی‌ایران ارائه داد و تفاوت‌های بین ساختار حکومت جمهوری‌اسلامی‌ایران و نظام سابق را بررسی کرد.
و همچنین  دکتر هوشنگ سرور، عضو هیئت علمی گروه جغرافیا، ضمن اشاره به اینکه انقلاب‌ اسلامی ایران باورهای خودش را در سیاست‌های سرزمینی کاملا اجرا کرده‌ است، دستاورد‌های انقلاب اسلامی را در حوزه برنامه‌‌ریزی شهری تشریح کرد. وی به سیاست‌‌های تأمین مسکن، تعداد نقاط شهری، عدالت جغرافیایی و توسعه روستا‌ها، توزیع مناسب جمعیت، شهرک‌های صنعتی، حوزه سلامت و بهداشت، حوزه تحقیقات‌و‌فناوری و حوزه کشاورزی اشاره کرد.

در پایان مراسم، با طرح سوالاتی از مطالب ارائه‌شده توسط حجت الاسلام و المسلمین زمانی، جوایز نقدی به پاسخ‌دهندگان اهدا شد.

برگزاری جلسه تبیین دستاوردهای نظام اسلامی به میزبانی دانشکده فنی مهندسی 

دومین جلسه از سلسله برنامه‌های تبیینی و بیان دستاوردهای نظام اسلامی با عنوان «افق روشن» به میزبانی دانشکده‌ی فنی مهندسی و با سخنرانی دکتر هادی سلطانی و دکتر صیفاری، روز شنبه ۲۷ بهمن‌ماه، برگزار شد.
دکتر سلطانی عضو هیئت علمی گروه آموزشی مهندسی شیمی دانشگاه مراغه، به بررسی تاریخچه و وضعیت کنونی رشته مهندسی شیمی و صنایع مرتبط با آن در ایران پرداخت و بیان کرد: بر اساس گزارش‌ها، ایران در سال ۲۰۱۴ در تولید علم در رشته مهندسی شیمی مقام سوم جهان را کسب کرد و در فناوری نانو مقام پنجم را به خود اختصاص داد. همچنین در سال ۲۰۱۹، رتبه پنجم جهانی در مهندسی انرژی و در سال ۲۰۱۷، رتبه سیزدهم جهانی در تولید علم بیوتکنولوژی را به دست آورد.
وی افزود: صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع مرتبط با مهندسی شیمی در ایران، پس از انقلاب اسلامی به شدت توسعه یافته است. قبل از انقلاب، ایران تنها شش مجتمع پتروشیمی فعال داشت که قادر به تأمین نیاز داخلی نبودند. اما پس از انقلاب، با ساخت ۶۶ مجتمع جدید، تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ۱۰۰ میلیون تن در سال افزایش یافته است که نشان‌دهنده رشد ۳۳ برابری نسبت به اوایل انقلاب است.
به گفته استاد دانشگاه مراغه افزایش تولید روزانه بنزین و گاز بعد از انقلاب و تبدیل شدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی و توسعه میدان‌های گازی، به ویژه میدان پارس جنوبی، سومین تولیدکننده گاز در جهان موجب شده است ایران به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی، بازار انرژی در جهان به‌شمار بیاید که از دستاوردهای بزرگ بعد از انقلاب است. 
و دکتر یوسف صیفاری، عضو هیئت علمی دانشکده فنی مهندسی، دستاورد‌های فناوری و تکنولوژی ایران را تشریح کرد. وی به اتصال ۹۸درصدی نقاط قابل تردد کشور به شبکه مخابرات، رتبه دوم ایران در منطقه در زمینه هوش مصنوعی و به تعداد نزدیک ۱۰ هزار و ۸۴ شرکت دانش بنیان تاییدی در حوزه های مختلف فناوری و رتبه زیر ۱۰ ایران در حوزه طراحی و ساخت و پرتاب ماهواره در دنیا و  و توانایی ایران در ساخت انواع پهبادها و تولید بومی انواع نرم افزارها کاربردی، پیام رسان ها ویروس ‌کش ها که بیانگر سطح بالای پیشرفت فناوری اطلاعات است، اشاره کرد. 

برگزاری جلسه تبیین دستاوردهای نظام اسلامی به میزبانی مرکز نجوم و اخترفیزیک دانشگاه مراغه 

سومین جلسه از سلسله برنامه‌های تبیینی و بیان دستاوردهای نظام اسلامی با عنوان «افق روشن» به میزبانی مرکز نجوم و اخترفیزیک و با سخنرانی دکتر امیرهادی ضیائی و دکتر محسن جواهریان، روز دوشنبه ۲۹ بهمن‌ماه، در مسجد امام صادق (ع) برگزار شد.

دکتر ضیائی، استادیار مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک، در خصوص پیشرفت‌های ایران در حوزه هوا فضا‌، سخنرانی کرد. ایشان شماری از ماهواره‌هایی را که در ایران ساخته شده، از جمله «مصباح ۱و ۲»، «سینا»، «طلوع»، «نوید»، «رصد»، «کوثر» و غیره نام برد و مشخصات، ویژگی‌های بارز و اهداف هر یک را توضیح داد. 
به گفته‌ی وی «امید» به‌عنوان اولین ماهواره ساخت کشور ایران در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مدار فضا قرار گرفت و تمام تجهیزاتش در صنایع الکترونیک داخلی طراحی و تولید شده است.
رییس مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک ضمن تاکید بر اهمیت ماهواره‌برها و همچنین انحصار فناوری ساخت تنها در ۱۲ کشور، افزود: ایران در سال ۲۰۰۹، با پرتاب ماهواره امید با ماهواره‌بر سفیر ۱ در رتبه ۹ لیست این کشورها قرار گرفت. 

در ادامه دکتر محسن جواهریان، استادیار مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک دانشگاه مراغه، از اندیشه داشتن یک رصدخانه بزرگ در مقیاس جهانی برای کشور از زمان انقلاب اسلامی و ساخت رصدخانه ملی ایران، سال ۱۳۷۸ در شهر کاشان، گفت و به رتبه ۷ کشور ایران  در زمینه نجوم و اخترفیزیک اشاره کرد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه از نظر سرمایه‌گذاری در علم‌وفناوری، ایران در رتبه ۱۰ جهان قرار دارد، توضیح داد: بودجه‌های دولتی، سرمایه‌گذاری‌های خصوصی و تعداد پروژه‌های تحقیقاتی، ازجمله عواملی هستند که در رتبه‌بندی کشورها در سرمایه‌گذاری علم‌وفناوری به‌خصوص در زمینه نجوم و علوم فضایی تاثیر گذار می‌باشد و ایران با رشد قابل توجه در این سرمایه‌گذاری‌ها به این جایگاه رسیده است. 
در پایان، دکتر جواهریان به کیفیت و جایگاه آموزش‌وپرورش در زمینه نجوم و علوم فضایی پرداخت و جایگاه دهم ایران  در این زمینه را یادآور شد.

برگزاری جلسه تبیین دستاوردهای نظام اسلامی به میزبانی دانشکده علوم‌پایه

چهارمین جلسه از سلسله برنامه‌های تبیینی و بیان دستاوردهای نظام اسلامی با عنوان «افق روشن» به میزبانی دانشکده‌ی علوم‌پایه و با سخنرانی دکتر غلامرضا مهدوی‌نیا و دکتر زهرا فتحی‌، روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن‌ماه، برگزار شد.

 دکتر غلامرضا مهدوی‌نیا، عضو هیئت علمی گروه شیمی، ضمن اشاره به اینکه ایران توانسته‌ است در زمینه تولید علم قدم‌های بزرگی بردارد و رتبه ۱۵ تا ۱۶ جهانی را حفظ کند، گفت: در علم شیمی رتبه ۱۰ تا ۱۵ و در نانو شیمی رتبه زیر ۱۰ را داشته‌ایم که همراه با بزرگان شیمی در کشورهای پیشرفته است. همچنین وی ادامه داد: در تولید داروهای هسته‌ای به تراز صادرات رسیده‌ایم و در برخی بخش‌ها از جمله پتروشیمی دیگر نیازی به واردات نداریم. 

در ادامه دکتر زهرا فتحی‌، عضو هیئت علمی گروه زیست‌شناسی، به بررسی میکروبیولوژی صنعتی در ایران و پتانسیل این رشته در اشتغال پرداخت. 
ایشان ضمن تاکید بر اینکه قبل از انقلاب اسلامی، هیچ فعالیتی مبنی‌بر میکروبیولوژی صنعتی در ایران صورت نگرفته است، تصریح کرد: بازار میکروبیولوژی صنعتی در ایران پس از دهه سوم انقلاب اسلامی پیشرفت چشمگیری داشته است. 
ازجمله این موارد ایشان به تعداد کارخانه‌های خمیرمایه، پروبیوتیک‌های غذایی، بیوگاز که شامل احداث ۱۰ واحد تولید بیوگاز در استان‌های مختلف می‌شود، و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

آخرین برنامه به میزبانی دانشکده کشاورزی هفته بعد برگزار می‌شود و شرح گزارش متعاقبا درج خواهد گردید


اشتراک گذاری

خبر‌های مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.